Sunday, September 12, 2010

Bila Duet Menjadi Hamba..


smalam blk umah maksu aku..tgh asyik makan mee kari yg sedap tu tergerak hati ak nak bukak tv..tgk2 time tu berita kes datuk sosilawati lawiya..katanya die dan 4org ag mmg telah mati dibunuh,dibakar dan dibuang ke dalam sungai..sorry to her family..xsgka plak die nak mati dgn agak tragis bagi aku..


sebelum nie ak just kenal die(datuk sosilawati lawiya) sbg pengasas kecantikan bila ak slalu belek2 majalah mingguan wanita akak aku..kan slalu ade muka die kt situ...bila die dh kwen ngn penyanyi nash..br die makin popular..tp bila kes penceraian tersiar kat tv lagi la popular..


pendapat aku la...sebelum nie org xtahu sgt die nie mmg kaya...yerla..ak rase die xpon declare harta die sbg jutawan...tp bila kes penceraian die tersebar yg konon berkaitan ngn duit beratus ribu...time tu ak rase rmai org bukak mata..time nie juga la org2 yg tak berhati perot cuba mngambil peluang...kemuncaknyer..die mati dibunuh...dibunuh dgn kejam


inilah dunia...bila duet sudah menjadi hamba..manusia sggup melakukan apa saja untuk mendapatkan nyer..






p/s : alfatihah untuk semua yg telah tiada

2 comments: