Tuesday, September 21, 2010

ZON...





Bukan Di Zon Selesa...Bukan Di Zon Bebas Cukai jugak...Malah Bukan Berada Di Zon Larangan Merokok...tapi skrg berada di ZON UPSR......
- semoga berjaya untuk semua calon UPSR 2010 terutama calon2 UPSR SK LKTP Bukit Besar, Kulaijaya Johor...you go guys!

Sunday, September 12, 2010

Bila Duet Menjadi Hamba..


smalam blk umah maksu aku..tgh asyik makan mee kari yg sedap tu tergerak hati ak nak bukak tv..tgk2 time tu berita kes datuk sosilawati lawiya..katanya die dan 4org ag mmg telah mati dibunuh,dibakar dan dibuang ke dalam sungai..sorry to her family..xsgka plak die nak mati dgn agak tragis bagi aku..


sebelum nie ak just kenal die(datuk sosilawati lawiya) sbg pengasas kecantikan bila ak slalu belek2 majalah mingguan wanita akak aku..kan slalu ade muka die kt situ...bila die dh kwen ngn penyanyi nash..br die makin popular..tp bila kes penceraian tersiar kat tv lagi la popular..


pendapat aku la...sebelum nie org xtahu sgt die nie mmg kaya...yerla..ak rase die xpon declare harta die sbg jutawan...tp bila kes penceraian die tersebar yg konon berkaitan ngn duit beratus ribu...time tu ak rase rmai org bukak mata..time nie juga la org2 yg tak berhati perot cuba mngambil peluang...kemuncaknyer..die mati dibunuh...dibunuh dgn kejam


inilah dunia...bila duet sudah menjadi hamba..manusia sggup melakukan apa saja untuk mendapatkan nyer..






p/s : alfatihah untuk semua yg telah tiada

Friday, September 10, 2010

Salam Aidilfitri...


wah...hari kedua baru ak sempat menconteng sesuatu kat sini..hu3...sehari sebelum raya ngn semalam xsempat lansung ak nak mengadap PC yg lembab thp *&^%$%$ nie..he3...actually dh jd cm rutin pas blk dari sembahyang ak ngn akak ak jenjalan umah2 sedara..g umah tok..umah makngah..umah mak jang...pas blk dr sembhayang jumaat..ak g umah naem plak...then kami g umah pidos kat jeneri..mlm bwk pidos dtg umah ak n naem..mlm skit antar die blk...tu rutin aku...


rini plannyer nak bwk parent aku g beraya umah abg ipar aku..dorg wat kenduri sket..maybe time lunch nnti br pegi...esok plak blk kg kt alor star..hari seterusnyer ak xtahu ag nak wat ape..tp raya ke5 ak dh mula"merempit" semula ke kulaifornia..hu3..dh nak mula keje..


pe2 pon...dikesempatan ini ak nak ucapkan salam aidilfitri kepada sume kengkwn...sume blogger yg rajin melawat blog aku(bajet cm rmai)..yg secara xsengaja melawat blog ak..ampon dan maap dimintak klu tulisan ak sebelum nie mengguris ati korang sume...maap deh..

Monday, September 6, 2010

L0ng Journey....


wah...akhirnya...smpai jugak ak di bumi kg dusun yang tercinta...rase nyaman jer bila kg nie...he3...tapi letih tu ttp ade..mau tak nyer ak drive sorg dri Kulaifornia ke kdh...tp bukan la direct terus..he3..mau tercabut buku lali aku tuh...he3...

ak bertolak dr KUlaifornia ke KL ptg sabtu..lepak umah naem lu...sbb ak nak beli baju raya dulu kt Kl tu...so dlm kul 3 ak bertolak smpai dlm kul 7 r..(sempt tdo lu kt RNR Pagoh sbb mata ak gelap dh time tu) mlm tu g jenjlan ngn naem n de geng kat jalan TAR..sempt r beli baju melayu warna gold ke coklatan..cantekkk..he3....tp capal ak lom beli..ingat nak cr kt kedah plak...

pagi ahad dlm kul 1 lebey bertolak ak ke kdh...(smpai perak exit kt kuala kangsar.blk ikot gerik...nak save tol katakan) alhamdulillah b4 berbuka posa smpai ak di kg dusun tercinta..mlm tu mak ak wat simple jer tuk berbuka...asam pedas..sambal sotong kering..tp yg menyelerakan ade SAMBAL BELACAN..hahahah(mukaku dh mula gatal2...) pe2 pon besttttt

so,skrg lepak umah lom ade mood ag nak kemas umah..he3..sok la KOT..... d^_^b

Wednesday, September 1, 2010


ntahla....ak pon xtahu kenapa ari nie aku rase serabut...xbtl...sume kerja wat jd serba xkena..hu3...adakah sbb otak fikiran ak dh berada di kg dusun???(my lovely hometown..)erm..mgkin gak....tp letih la...ngan nak isi data budak2 exam..e-kehadiran..lesson plan..data nilam...sebelum nie ak bz cmnie gak tp xla jd cm hari nie...yg sakit ati nyer terpaksa naek turun bangunan sbb tertggl kunci...bukan sekali tp 2x...aiyoo....hope sok segala yg dibuat lebeh tenang dan teratur..ameen....