Saturday, April 24, 2010

Cinta ..Part 2

Sambungan......

Dulu zaman sekolah menengah..member ak penah ckap..”cinta itu ibarat kentut”..1st time aku dgr nak tergelak pun ade..eh, bukan nak tergelak..mmg aku gelak pun..hahahahah! ak ckp kt member aku, ape la korang ni xde benda len ke korang nak wat perumpamaan..kentut juga yg diambil..tapi bl aku dgr explanation dr member aku..kira reasonable jugak la..dia ckp..cinta itu ibarat kentut...nak dilepaskan terasa malu... xdilepaskan terasa resah...bila dilepaskan, terasa lega..huhuhhu...even bunyi cm lucu..tp bleh pakai jugak la..he3...ade lagi satu perumpaan yg ak penah dgr..klu korang perasan or alert, dalam filem LadyBoss..yg apek ngn ning berlakon tue...ade satu scene time apek ngn yusry tgh tggu bus nak g keja..dorang ade nyanyi..cinta tu ibarat seperti sambal belacan...knape?dis is because kte tahu kan cinta tu kdg2 menyakitkan..memedihkan, tp kte xserik tuk terus mencari cinta. Mcm sambal belacan, kte tahu sambal belacan tue pedas..tp kte ttp suke kan...kte ttp nak mkn..camtu jgk la cinta...

So, walau apa pun definisi cinta bg korang..korang kena tahu cinta itu xde batasan..cinta pada haiwan..cinta pada harta benda malah cinta pada pencipta..akhir kata( tiba2 rase cm tgh bertanding syarahan peringkat daerah lak..he3...) bg yg tgh bercinta..cintailah pasangan anda sepenuhnya..trime lah dia dgn seadanya..dan bg yg sedang mencari cinta..teruskan!kerna korang harus percaya one day korang akan jumpe jgk cinta korang.. percayalah! Gambate!!!



p/s Tahniah pd member2 yg aka melangsungkan perkahwinan cuti bulan 6 nanti (Pen,Naem,Shah,shuha,balqis,ije)

6 comments:

  1. aisehyh.....
    mcam2 ea perumpaan tuk "CINTA" ni ek... =)

    p/s : cinta 2 buta..(juz ni yg taw..h02..)

    ReplyDelete
  2. yup..mmg mcm2..hi3...


    p/s : cinta 2 tak buta..cume melenyapkan realiti
    d^_^

    ReplyDelete
  3. yg tu mmg selamanya btl...he3...

    ReplyDelete
  4. urm...melnyapkan reality....puitis 2...btol2 da jd falsafah cnta skrg...ho2..=P

    ReplyDelete
  5. cik na..nk jd cikgu sastera plk la..keh3

    ReplyDelete