Wednesday, April 28, 2010

ok x?


amacam?ok x? aku bab2 cmnie mmg ak fail...hu3....saje pg td time ak org tengah kusyuk memilih tergerak ati nak join..tgk2 punya tgk..terpandang satu kain pasang ni..cam cantek plak...tingat plak mak kat kg..(bukan mak we..tp nie btl2 mak k..hu3..) last2 ak amek gak..he3...hope mak aku suke nanti...rase cm seswai jer ngn die..takpe..klu die xberkenan adik aku ade..akak aku ade...don wori... d^_^b





p/s: akak n adik2ku..take turn k..he3..

Tuesday, April 27, 2010

Makan Besar!!!

giler seh...rini ak makan tahap dewa punya!..hu3....bygkan mula dr kul 8 smpai kul 11 mulut ak tak stop mengunyah...cm ak citer entry sebelum nie...tmpt keje aku ari nie ade wat majlis santapan mesra...so,kul 8 td smpai la tgh hari majlis dijalankan...mcm2 makanan ada..antaranya :-

nasik minyak
mee
spegetti
laksa lemak,laksa xlemak(laksa biase la)
nasi ayam
soto madura
pulut kuning
cendol
coktail
kuih muih
buah buahan..

dan yg plg SPECIAL sudah tentu air orange ..keh3,,,sbb ak ngn housemate yg wat...
bg aku objektif majlis ni diadakan tercapai dimana ak mmg kenyang giler dan pd masa yg sm..ak ngn rakan2 sekerja yg len dpt spent time sesama..sembg2..gurau2...he3...hope ade ag pasni...
d^_^b





p/s : gmbr2 semasa majlis xdpt ak tgkap atas sbb yg xdpt dielakkan..harap maklum

Preparing 4 "Santapan Mesra"


air yang akan digunakan esok..


nie plak air gula yg ak bancuh td ngn oren sunquick..(kicap kat sebelah tu hanyalah hiasan..ak xkan guna tuk wat air oren esok..don wori..keh3)


esok akan diadakan program "santapan mesra" kat tmpt keje aku..ade gak org pggil "pot luck" maksudnyer kte pakat2 bwk makanan...kumpul dan makan sesama..objektifnyer bukan shj tuk mengenyangkan perot msg2 tp mengeratkan silaturrahim sesama rakan skerja..elokla diamalkan selalu..he3..so, sek2 aku ditugaskan tuk wat air...dan air pilihan kami adalah oren sunquick...he3..diharap program ini akan berjaya dan dpt diteruskan lagi selepas ini...(sape xsuke makan oi...)

Saturday, April 24, 2010

Cinta ..Part 2

Sambungan......

Dulu zaman sekolah menengah..member ak penah ckap..”cinta itu ibarat kentut”..1st time aku dgr nak tergelak pun ade..eh, bukan nak tergelak..mmg aku gelak pun..hahahahah! ak ckp kt member aku, ape la korang ni xde benda len ke korang nak wat perumpamaan..kentut juga yg diambil..tapi bl aku dgr explanation dr member aku..kira reasonable jugak la..dia ckp..cinta itu ibarat kentut...nak dilepaskan terasa malu... xdilepaskan terasa resah...bila dilepaskan, terasa lega..huhuhhu...even bunyi cm lucu..tp bleh pakai jugak la..he3...ade lagi satu perumpaan yg ak penah dgr..klu korang perasan or alert, dalam filem LadyBoss..yg apek ngn ning berlakon tue...ade satu scene time apek ngn yusry tgh tggu bus nak g keja..dorang ade nyanyi..cinta tu ibarat seperti sambal belacan...knape?dis is because kte tahu kan cinta tu kdg2 menyakitkan..memedihkan, tp kte xserik tuk terus mencari cinta. Mcm sambal belacan, kte tahu sambal belacan tue pedas..tp kte ttp suke kan...kte ttp nak mkn..camtu jgk la cinta...

So, walau apa pun definisi cinta bg korang..korang kena tahu cinta itu xde batasan..cinta pada haiwan..cinta pada harta benda malah cinta pada pencipta..akhir kata( tiba2 rase cm tgh bertanding syarahan peringkat daerah lak..he3...) bg yg tgh bercinta..cintailah pasangan anda sepenuhnya..trime lah dia dgn seadanya..dan bg yg sedang mencari cinta..teruskan!kerna korang harus percaya one day korang akan jumpe jgk cinta korang.. percayalah! Gambate!!!



p/s Tahniah pd member2 yg aka melangsungkan perkahwinan cuti bulan 6 nanti (Pen,Naem,Shah,shuha,balqis,ije)

Friday, April 23, 2010

Cinta ..Part 1



Cinta...hurm..kali nie saja jer ak nak ckp pasal cinta..mesti korang penah bercinta..penah mencintai dan dicintai..lagu2 kat radio pun bleh dikatakan 90%(ak agak jer,xpenah wat kajian pun ok) adalah lagu cinta..namun, ade gak yg mencintai tetapi ironinya...bertepuk sebelah tangan..sedih kan..ape2 pun tu dh jadi adat kehidupan,lumrah dunia..ape yg kte kehendaki xsemestinya kte akan dpt....org ckp cinta tu indah..cinta tue mengasyikkan..betul ke?yap..aku setuju cinta tu mmg indah dan mengasyikkan..buat kte rase bahagia sgt..rase cm terbang di awangan..eceh!he3..

tp cmner lak klu cinta yg bertepuk seblah tgn?..ape lak definisi cinta bg org yg bertepuk sbelah tgn ni ek?for sure most of them ade definisi cinta tersendiri.. maybe bg mereka(including me is it?hahahah..juz kidding) cinta tu ibarat ros..cantik tapi menyakitkan..who knows...tp tu bukan alasantuk kte serik dlm mencari cinta...tgk jer dlm tv dulu,kat tv3...xkan la smpai ade program “mencari cinta”kan..he3...(Dgr crite pemenang tu xkwen pun...lantak lah )

bersambung...

Thursday, April 22, 2010

Yang Lama Xkan Sama Yang Baru

Korang penah dgr pepatah nie??yerla for sure yg lama xkan sma dgn yg baru..mana ade manusia yg sma,even kembar pun mesti ade gak yg berlainan kan.. aku pun dulu mula2 pikir benda yg sama gak..xberguna patah tumbuh hilang berganti sbb yg lama xkan sm yg baru..ini kalu pikiran kte sempit..klu kite still xleh lupakan kisah lalu dan mengharap kisah lalu tu memihak pada kte..

klu kte pikir luas skit..maksud aku skop pemikiran tue kte diper luaskan,len pemahamannyer...one of my fren said yg lama mmg xkan sm dengan yg baru..tapi kte kena tahu xmustahil yg baru lebih baik dari yg lama.. bila mula2 ak dgr..eh,btl gak kan..xmustahil benda nie akan berlaku...yg baru akan jadi sesuatu yg lebih baik dari yg lama..so,benda nie cm beri kekuatan tuk kta teruskan idup walaupun sesuatu yg buruk telah berlaku atau akan berlaku pada kita..past is past..kita sepattnya perlu terus mengorak langkah kedepan.

tp ini xbermaksud utk kita terus tidak menoleh ke belakang.ya,dlm masa2 tertentu kita perlu menoleh kebelakang sekadar mengingati kisah2 lama sebagai pengajaran tuk kita mengharungi masa depan dengan lebih bersemangat.. itu yg aku lakukan sekarang dan aku akan terus cuba lakukannya...harap korang pun sama.... ChaiYoK!!!!

Sunday, April 18, 2010

My Weekend....

9


dis weekend...oleh sbb ak dh bosan tahap gaban...ak wat keputusan tuk g lepak umah member ak kat jb...sggup naek bus ke jb..hu3...yerla...kat umah pon ak xtahu nak wat ape...
g umah member ak leh gak jalan2...tp g 1mlm jer...actually keje byk..he3...pas pd kokurikulum kt skolah ptg sabtu tu ak g...then ak tggu kt skudai parade..sopi dtg(member aku) amek ak then terus g window shopping kt jusco tebrau...window shopping cukup..ujung2 bulan katakan..he3...(nextweek gaji masuk..yea2..) pas pd tu blk umah die..mandi makan sume...mlm tu kuar lepak danga bay plak...window shopping ag..he3....tu la keje ak...nak beli takde duit(bukan xde..rase rugi plak nak beli)


pagi esoknyer plak(ari nie) sempat g jalan2 plaza angsana b4 blk...last2 ade jugak ak beli brg...sticker tuk ak lekat kt bilik tayang ngn belt keje..he3...xpe3..benda2 keperluan kan...pe2 pon yg penting weeknd ak terisi and thanks to my fren sbb bwk ak jenjalan..tq pie..nanti ade mase ak kaco ko ag ek...d^_^b

Thursday, April 15, 2010

LaTa TeMBakah..Mmg Berbaloi.. d^_^b




Smalam nak jd cter ak tertggl ak punya berukband kat tampat keje...so, smalam xdpt la nak on9.bila xdpt on9..saja gatal tangan explore blk external ak nie..tgk pic2 lame...antaranya pic2 ak hang out ngn member2 kolej kt Lata tembakah...tergerak hati plak nak kongsi..he3

actually Lata Tembakah terletak di dalam daerah Besut Terengganu.Ianya terletak lebih kurang 25km dari Bandar Jertih.tempat nie klu korang g memang ak jamin xkan menyesal...ade air terjun..mmg cantek sgt..tp korang kena mendaki sket la..bak kata org.."nak seribu daya, xnak seribu dalih" kan..he3...

tempat nie jugak seswai tu berkelah dan juga berkhemah sbb mmg ade tmpt disediakan kawasan untukberkhemah dan juga kemudahan2 asas cam pondok2 memasak dan juga tandas awam..ade juga penginapan iaitu chalet yang disediakan dengan harga yg berpatutan...so for those yg ade peluang ke terengganu dan suke ngn suasana nyaman hutan..bagi aku Hutan Lipur Lata Tembakah xkan merugikan korang..... d^_^b



* guys..tingat plak time kte g wat BBQ kat sini...miss dat moment..hu3..

Wednesday, April 14, 2010

MeE SiPut



mee siput...menarik kan...klu aku tak tercampak kat johor nie...rasa nye xde nyer ak kenal benda alah nie...he3...actually 1st time ak terjumpa mee siput nie ari tu kt kantin skolah sk lktp bukit batu time pesta bola baling baru2 nie..1st time ak tgk..ngan gaya tak malunyer ak ty akak tu..

"benda ape tu akak?" ngan muka curios kalahkan saintis smbil tersenyum akak tu pon jwb " tu la mee siput".
."o0o0o0o0..mee siput..mintak satu", kata aku..
"50 sen jer satu adik " ,sopan jer akak tu menjwb...
"o0o0..50sen ek..ok2.." akak tu ingat ak mintak free ke ape..hu3...

setelah meng google...ape yg ak dapat..mee siput nie adalah makanan popular dari muar..diperbuat daripada tepung gandum, tepung sagu, dan air abu..dicmpur juga bersma garam,pewarna dan juga air..ia diuli sebelum dicanai dlm mesin mee..kemudian digoreng dengan minyak yg panas...then,mee siput ni sedap dimakan bersama sambal..

for me..mee siput nie bleh thn sedap sbb makan dengan sambal..ak suke makanan pedas..he3...kira klu makan time petang2 smbil pekena teh o..pergh!! terangkat seh...he3... for those yg belom try ag...cube2 la ek...




* kalu tersilap info..cpt2 la gtau...kerjasama anda amat aku hargai..
*air abu tu ape ek

Tuesday, April 13, 2010

mane ak letak nie?????


adooyai...ak dah serabut kepala otak cari..
mane ak letak ek..hu3....
kat skolah dh cari..kat umah dh cari...
sok dorang nak check...
cmner ak nak menjawab nanti...








*Mencari surat pelantikan guru penasihat persatuan matematik...

Monday, April 12, 2010

Xde Rezki......




memang xde rezki....rezki sape?rezki bebudak ak nak dpt johan...johan ape?johan pesta bola baling peringkat daerah td...hu3...xpe2...tahun depan cube ag ek..

pagi td..dlm kul 7..ak bersama 13stud sk lktp bukit besar bertolak ke sk lktp bukit batu tuk pesta bola baling peringkat daerah kulai dengan harapan penuh BESAR PUNYA......(dak2 ak yg ckp ler...he3) dalam kul 8 smpai la kami kt sane..(sejam gak r.)

skolah ak duduk dlm kump D..tuk peringkat kumpulan lawan ngn sk ayer manis (seri)..then lawan plak ngn sk bukit permai(rezki menang)...time suku akhir lawan ngn jiran sblh sk lktp bukit ramun(menang)..game nie ak suke tgk..dorg men mmg best...tp bila separuh dorang mula merapu...wall asyik kena bolos jer..sorang2 dah ilang fokus...wat plak..gol asyik kena sumbat jer...time tu mula la ak kuarkan kata2 kurang manis..hu3..(terpaksa di sensoredkan)..sory ek bebudak..bukan pe..sume yg di ajar..di latih..dorg xpraktik lansung..xtahu kena pe..reff tu sendiri tekejut..sbb budak bukit besar mmg tradisi jd skolah yg digeruni....(ke sbb thn nie ade ak terus hancos..hu3)

then,last lwan ngn sk kg melayu tuk tempat ke 3 dan 4..korang dh maen yg terbaek..tp xde rezki...xpe2...ngn latihan yg hya dlm semggu lebih ak rse dak2 ak dh wat yg terbaek....

balik dlm kul 6 lebih..pastu sempt r ak stop kt petronas kejap...cikgu wat r pesan...suh benti kt situ...rupa2nyer dorg nie suke gler dpt stop kt petronas..ak ngn bebudak nie buang tebiat ke ape ke.,,xkan suke isi minyak kot2...rupa2nyer dorg excited nak borong jajan kt mini market petronas tu..hu3...mmg tgk dorang suke...pikir2 blk betul la...mostly jajan yg dorg beli cm susah nak dpt kt kg..dorg bukan slalu kuar bandar..sebak pon ade..hu3.. ape2 pon ak enjoy bwk dorang hari nie...kte cube ag thn depan...arigatogozaimshita!! d^_^b

Saturday, April 10, 2010

impianku...




tetibe rase nak cter impian ak plak..hu3..nie adalah salah satu impian ak la..impian ak byk sebenarnya..hik3...tp impian ak tuk menjejak pulau sipadan nie kira dh lama la..ak tingin nak pegi sane....actually,ak nie minat pulau2 cmtu..leh layan blues..he3..jiwang skali skala xslh kan... cume bile blom tahu ag..hu3..xpe,ni dh keje leh kumpul duit skit2..insyaallah ade rezki pegi la nnti...

persoalan pertama ttg duit..persoalan kedua..ngn sape???dengan famili kah?kwn kah?atau dgn si dia kah?tp si dia tu sapa?hahahahah! entah la...plan nak g sesnsorang jer...mesti org pelik kan...tp tu la ak..kdg2 ak suke jln sensorg...bile kte duduk sensorg..kte leh pikir ttg diri kte..muhasabah diri...ingat blk ape yg kte dh wat..ingat blk ape yg org wat kat kte..cume sensorg nie xleh selalu diamalkan la...sbb kte idup bermasyarakat..kena bersosial jugak..jgn jd kera sumbang plak kan....

pe2 pon hope impian ak nak menjejak kaki kt pulau sipadan nie menjd kenyataan insyaallah amin......(klu ade org sponsor kan best..)

Friday, April 9, 2010

my life just 4 my handball team...

eceh..koya molek bile bc entry nie...he3....xde la betul sgt pon..skit2 jer...hik3...semggu dua ni mmg bz sket..bz ngn team bola baling skolah ak...actually ak bukan la tahu sgt pasal bola baling ne..last ak sentuh bola baling ni seingat ak time form 1..tu pon ak sentuh jer bola tuh..hahahah! time skolah rendah penah la masuk lawan..tp kalah la..he3...



kat skolah nie ak selaku pengurus pasukan merangkap penolong juruletih...hik3...tolong apa yg ptt jer...cikgu wan azlan adalah ketua...die dh byk pengalaman..dh lebih 8thn die jd jurulatih skolah dh juga daerah kulai...dgr2 thn depan die nak resign..yg lemah nyer ak tgk die ckp smbil jeling kat ak...sudah!..hu3...



so, mggu nie ak tolong wan azlan latih budak la...petang2..ari tu sempat wat pagi skali..tp Gb bising plak..he3...weekend pon ak kena g skolah gak ..hu3...nak kuar kulai pon xsempt..hu3...(byk urusan RASMI tergendala)..takpe..isnin nie dh lawan..so, pasni xla bz sgt...
eh..lupa plak nak ckp...stud ak nie nak join Pesta Bola Baling MSSD Kulai...wat kat SK bukit batu..ari isnin...



hope skolah ak akan jd juara...amin....guys..korang wat elok2...nanti cikgu banje korang!!hik3..