Thursday, March 18, 2010

Budak2 zaman sekarang.......Hu3...

sebelum ape2...terlebih dulu ak ingin mintak sori pada sesape yg kurang selesa dengan post ak kali ni terutama pada kaum hawa...hu3...ak sebgai manusia biasa yg tak penah lari dari membuat kesilapan...cmnie cter die........alkisah.....


semalam..ak ngn family bertolak dari alor star ke kuala lumpur..tuk hari penting ak...ape lagi klu bukan majlis convocation ak...parent ak especially my dad mmg xnak dtg..sbbkan keuzururan...tp ak cube pujuk supaya die gagahkan diri tuk dtg...alhamdulillah...maap ayah..bukan niat tuk memaksa..tp sekadar ingin menikmati hari2 bersejarah ...



(maap..agak memalut tuk perenggan di atas...hu3...)




ok..actually nie ksah sebenarnyer....ak ngn family naek train ekpress langkawi coach R3 denagn tmept duduk 7A,7B,7C,7D dan 8D.....agak sejuk...ak plak lupe bwk blk sweater...
bile sume dh ready..bergerak la train...pada mulanyer.ak xperasan lagi...satu drama di depan ak.tp bila gelak tawa bebrapa meter di depan ak...




mula2 malas ak nak amek port...tp lame2 naek geli plak...hu3...xde..ade sorang pompuan nie...dlm belasan thn ak gak..17-19thn la...asyik2 gelak2 kecil smbil pandang sorang brader...mula2 ak ingat ape...rupanyer si pompuan tu tgh dok ngorat sorang brader nie....perangai...aduss....klu adik ak dh lama kena penampar tawar peringkat ke 3 ak..hu3...sbr2....mula2 brader tu wat der jer...tp lame2...yerla....ikan...klu ade depan kucing...lame2....terkam jugak...ak bukan ckp brader tu sorg..ak nie sendiri pon xbrani jamin..mintak2 dijauhkan....




brader tu bila dh tgk pompuan tu dh mcm kera kena belancan..ape lagi layanla..ak xpdt nak tgkp butir perckpan dorang..tp tibe2 ak tgk dorang bgn n pegi ke arah tandas...ak tahu xkan berlaku ape2..sbb dlm train tu rmai....nak jd crite...ak xsure whether akak or mak die...g tgk ape yg berlaku kt blakang...maybe nak pggl pompuan tu blk...pastu ak tgk pompuan tu dtg ngn wajah yg muram n mengomel sesuatu...



ak ingat dh abis dh....rupanyer blom ag....die bagi insyarat lagi kat brader tu..then dorang skali lagi g kat balakang..adus.....mcm2...then..bila mak die(ak rase mak pompuan tu kot) sedar..skali lagi die g cr n paggil pompuan tu blk ke tmpt duduk....ketagaq!! mase tu terdetik kat ati ak....tak rase tkot or berslah lansung ke pada mak die tu??hurm...budak2 zamn skrg...mcm2....



pelik tu...ingtkan dh serik...rupa2nyer blom....kali nie...brader tu plak bgn lu..then bg isyarat kt pompuan tu..ape ag..gelisah cm ayam berak kapur...then..bila die tgk mak die dh terlelap(time tu dh dkt kul 3lebih pg)..die terus pegi...hu3...sungguh2 btl dorang nie...bila mak cik tu terjaga n sedar pompuan pun xde..skali ag die terus bgn g cr anak die....hu3...ak xleh byg perasaan die time tu...hu3......




lega bila dh smpai kl sentral...maksudnyer...drama td pon berakhr sm..pastu br ak terpikir...betul ckp org..jaga lembu sekandang lebih senang dr jaga anak dara seorang...xde niat nak menjatuhkan sape2...hannya sekadr renungan bersama..hu3...

2 comments: