Saturday, December 12, 2009

Kenduri Kawen...

Cuti2 skolah nie sume org tahu kan…xsah klu xde kenduri kwen…so,cuti xtahun nie meriah jugakla…bleh tahan undangan perkahwinan yg family aku dpt.. actually aku nie bab2 kenduri segan byk..(bukan segan skit..byk..he3… ) tahun nie gak ade la kenalan2 ak yg melansungkan perkahwinan..waa…dh kwen ek korang…tetibe jer rase tua..he3..ak bila lagi???ntahla…lambat lagi kot…xready ag..cewah!he3…ok2..masuk blk crite td..so,rini ade 3 kenduri..kulim,charok kit,dan juga nami(setengah tmpat korang xpenah dgr) selepas dibincangkan pro dan kontra nya..Parent ak decide nak pegi 2 jer..pegi charok kit sbb dekat jerngn umah..dan juga nami sbb kenalan rapat dorang.yg kulim tu cm jauh sket tp tu juz umah ex boss ayah aku jer..

Then, pas mak ak blk kebun(sempat lagi die menoreh..) bertolak la kami ke kenduri yg pertama..nie umah kenalan ayah ak klu xsilap..klu ikut ati malas ak nak ikut..tp sbb dh lame gak ak xmakan gulai kwah kenduri so pegi jugak r…kenduri nie ade gulai kwah,kerabu taugeh,acar limau ngn ikan masin…leh tahan sedap…tmbah2 ade ikan masin..pembuka selera…tp makan skit jer..sbb mak ak dh pesan…jgn makan byk..nnti nak makan ag…yes madam!! hik3.....

Pas settle sume bertolak plak kami ke Nami..actually Nami nie adalah salah satu kawasan dalam daerah Sik jugak..tp tmpt nie lagi jauh dalamnyer..pekan sik tu pon dh kira pendalaman…tp nami nie lagi dalam(blaja geografi sekektika)..sempt jugak r ak perhati klu jumpa skolah..kot2 dpt ngaja area sini..mane tahu kan..he3…dlm sejam 30min smpai r…sebenarnya kwn ayah aku nie dulu tggl satu flat ngn kami..kira anak2 die dulu nie memang kamceng gak r…maen same..nakal same2…siap penah maen kwen2 ag,…hahahahah! Lawak plak bila ingat dulu2…tp bila dh besar nie..segan plak nak sembang..senyum2 gitu jer la…(gatai)….

Apa2 pon, kenduri nie best…nak tahu sbb ape???sbb….ade ikan masin dan specialnye ade sambal belacan!!!mmg selera ak makan..he3…sedap seh…then,pas siap sume..blk r kami satu family…plan nak terus ke umah nenek aku kat alor star..last2 xjd…tukar plan,kami g makan cendol pulut kat pekan jeniang…… layan………… hahahahah!.. yerla..time cuaca panas cm skrg nie mmg best makan cendul pulut…sok ade ag kenduri....makan lagi....he3...

4 comments:

  1. xpe la...
    g knduri owang dlu
    kekgi owang g knduri kter plak op?
    camat mmbuncitkan pewut ngan nsk knduri la neh..

    ReplyDelete
  2. hahah...tggu kenduri cik ayman...bila la ek...
    d^_^b

    ReplyDelete