Sunday, November 29, 2009

"KiSah ItU"






You know what…last month…time tgh giler ngn xsaimen,bila aku pikir pasal study nie..ak rase xsbr2 nak abiskan…xsbr2 nak tgglkan bumi klate…rase dh cukup lame ak kat sini… bak kate ore klate..puah dooh…tapi..time ak nak naek bus kt Lembah sireh ari tu (name jer sedap..tp nyusahkan..jauh seh..) ak rase laen…ak rase sebaliknya…ak rasa…ak rase berat nak tgglkan klate nie…mula2 tu cm pelik..sbb sblm nie ak yg xbsr nak nk kuar dr klate…tp time naek bus..ak rase laen sgt…sayu jer ati…pagi tu time tggu ayie dtg amek(thanks ayie hantarkan)ak cm mls sgt nak kemas sume brg…bila kt stesen bus lembah sireh tu..fati,yanie n serul ade sm..ak blk skali ngn fati..bila nak naek bus..skali ag ati ak tersentuh..bila tgk betapa sayunya moment antara fati,serul n yanie bila dorang ucapkan selamat tggl…ak dpt rasakan keakraban fati ngn serul..mcm2 dorang lalui sejak lebih lima tahun dorang kenal..fati ngn yanie of coursela kan..mesti sedhnyer..tp fati ngn serul yg wat ak sayu..nampak persahabatan yg dorang bina nie sgt2 ikhlas dan bermakna..time tu mula la ak tingat housemates ak yang perngai sorang2 cam..ntahla..xdpt nak ungkap ngn kata2..he3.. dan sume kwn2 yg laen…nak nangis pon ade..tp cover la kan…org rmai (konon2 la..padahal ritu bgai nak rak ak nangis tak pikir org sebelah)

Then, bla bus dh jalan..skali ag fati wat ak tersentuh(budak nie sj ja nak wat ak feeling2).time tu terasa cm apa yg berlaku kat UK ritu berulang kembali time kt stanted airport (fati2..he3)..bila dh lalu kt jambatan sungai klate tu(ape name ek?luper dh aku..he3)sempat ak toleh belakang..tgk…bandar KB..hurm..bila lak ak nak dtg sini blk….time ak mula sedar..yang life ak pasni ak berubah..its different..totally different.. pasni..xde ag bekpes kt lang buana,minum teh O beng samah abg mat…xde ag teh beng kak som kt syukur..xde ag jogging kt tman tengku anis…xde ag tumpang kete naim g kelas kalu ujan…xde ag ak dgr telatah puan mahany..puan ashikim..puan maheran..miss foo..mr su..en aziz..hurm…ya tuhan..ak rindu sume tue…..

Cume skrg…ak harap..ak dapat lalui dunia baru yg sume org tahu..penuh dn dugaan dan cabaran…penuh dgn pahit dan manis…dunia sebenar…sbg seorang…….GURU….Doakan semoga ak dan kwn2 dapat lalui dunia baru ini dengan penah kesabaran..insyaallah...Aminnn...

Dan...KISAH ITU...akan ak kenang sampai bila2...insyaallah,thanks guys sbb berikan aku 5thn yg penuh bermakna! .....arigatogozaimashita!!!!!!


6 comments:

  1. selamat menjelajah ke alam baru lee..bukan alam kubur,tetapi alam sebenar seorang guru..gud luck!!arap2 mu dop lupo aku nih..hehheh..kalu dapat borneo,kabar2kan la deh..mana tau leh same tempat..=P

    ReplyDelete
  2. as we go on..we remember...
    lalalalala
    smbung sendiri lgu graduation dr vitamin C....
    hehehe...
    get ready to go to sabah ea...hahaa

    ReplyDelete
  3. wahaa....syahdu2
    brg2 jgn kuarkn dr beg yep
    ltk siap kt epot utk g nun d sna eh?
    tggu yep sbh swak...
    he...
    ermm..dh taw dpt mne?

    ReplyDelete
  4. nape sume komen2 kt atas nie doa ak dpt sbh srwk?he3...amin...doakan la ek...
    d^_^b

    ReplyDelete
  5. ala..adli rindu nak tinggalkan sy tuh..muahahaha(statement mebunuh)...gurau jak..
    smoga dapat posting di sabah..ba'kelalan..perrgghh..best tempat tuh...

    ReplyDelete