Sunday, November 29, 2009

"KiSah ItU"






You know what…last month…time tgh giler ngn xsaimen,bila aku pikir pasal study nie..ak rase xsbr2 nak abiskan…xsbr2 nak tgglkan bumi klate…rase dh cukup lame ak kat sini… bak kate ore klate..puah dooh…tapi..time ak nak naek bus kt Lembah sireh ari tu (name jer sedap..tp nyusahkan..jauh seh..) ak rase laen…ak rase sebaliknya…ak rasa…ak rase berat nak tgglkan klate nie…mula2 tu cm pelik..sbb sblm nie ak yg xbsr nak nk kuar dr klate…tp time naek bus..ak rase laen sgt…sayu jer ati…pagi tu time tggu ayie dtg amek(thanks ayie hantarkan)ak cm mls sgt nak kemas sume brg…bila kt stesen bus lembah sireh tu..fati,yanie n serul ade sm..ak blk skali ngn fati..bila nak naek bus..skali ag ati ak tersentuh..bila tgk betapa sayunya moment antara fati,serul n yanie bila dorang ucapkan selamat tggl…ak dpt rasakan keakraban fati ngn serul..mcm2 dorang lalui sejak lebih lima tahun dorang kenal..fati ngn yanie of coursela kan..mesti sedhnyer..tp fati ngn serul yg wat ak sayu..nampak persahabatan yg dorang bina nie sgt2 ikhlas dan bermakna..time tu mula la ak tingat housemates ak yang perngai sorang2 cam..ntahla..xdpt nak ungkap ngn kata2..he3.. dan sume kwn2 yg laen…nak nangis pon ade..tp cover la kan…org rmai (konon2 la..padahal ritu bgai nak rak ak nangis tak pikir org sebelah)

Then, bla bus dh jalan..skali ag fati wat ak tersentuh(budak nie sj ja nak wat ak feeling2).time tu terasa cm apa yg berlaku kat UK ritu berulang kembali time kt stanted airport (fati2..he3)..bila dh lalu kt jambatan sungai klate tu(ape name ek?luper dh aku..he3)sempat ak toleh belakang..tgk…bandar KB..hurm..bila lak ak nak dtg sini blk….time ak mula sedar..yang life ak pasni ak berubah..its different..totally different.. pasni..xde ag bekpes kt lang buana,minum teh O beng samah abg mat…xde ag teh beng kak som kt syukur..xde ag jogging kt tman tengku anis…xde ag tumpang kete naim g kelas kalu ujan…xde ag ak dgr telatah puan mahany..puan ashikim..puan maheran..miss foo..mr su..en aziz..hurm…ya tuhan..ak rindu sume tue…..

Cume skrg…ak harap..ak dapat lalui dunia baru yg sume org tahu..penuh dn dugaan dan cabaran…penuh dgn pahit dan manis…dunia sebenar…sbg seorang…….GURU….Doakan semoga ak dan kwn2 dapat lalui dunia baru ini dengan penah kesabaran..insyaallah...Aminnn...

Dan...KISAH ITU...akan ak kenang sampai bila2...insyaallah,thanks guys sbb berikan aku 5thn yg penuh bermakna! .....arigatogozaimashita!!!!!!


Monday, November 23, 2009

MaKe MaLe....


tarikh : 21 Nov 2009
Tempat : New Pacific Hotel Kota Bharu
masa : 8.00 -11.15mlm


seperti dirancang..annual dinner b.ed primary math UH berjaya direalisasikan walaupun dalam keadaan sibuk dengan kursus...ianya xseberapa tapi bagi ak sgt bermakna..tahniah pada sume terutama ahli majlis tertggi b.ed maths (sedikit skema..maaf)

majlis mula kul 8.00..tapi..dalam pukul 4.00..terdengar sayup2 suara sumbang dari sebuah taman perumahan berdekatan..masing2 mgkin bertanya-tanya dr mana dan siapkah gerangan suara yang agak "sakit" tuk didengari..hahahahah!sape ag kalu bukan sek2 PT1644 sedang membuat latihan terakhir sebelum malam annual..he3...giler seh..ak rase mesti kak ti sebelahrumah terseksa bile dengar budak2 ak dok melalak xtentu arah..maaf kak ti deh...tehe sket...muga kami dh xlm dh duduk sini.. d^_^b

dlm kul 7.30 sume bersiap2..ujan time tu.,..nasib ade siput kuning...mmg byk berjasa kepada ahli2 pt1644 terutama sepanjang kursus kissm berlansung..klu x..xtahu la kan..he3...smpai kt new pacific hotel..ujan ag time tu..dlm kul 8.30 br sume ade...majlis di "mc" kan (jgn tiru aksi ini) oleh anie dan juga sharif...adus...dua org nie ak xtahu nak ckp cmner...tmbah2 si anie tu..ade jer benda yang die nak merapu..smpai tahap ak secara tak sengaja melakukan sesuatu yg memalukan (maap kak ekin)..sume ani punya pasal.he3...

mlm tu ade 5grup wat persembahan..grup pt 1644 wat persembahan puisi+nyanyian..actually ini kali kedua aku berpuisi di depan org org sepanjang idup aku..1st time aku ngaji Pasti..lame gler r...malu seh...tp hentam sjlah labu...

mlm tu even org ckp xseberapa..tp bg aku sendiri...ia satu moment yg ak insyaallah akan ingat..ntah bila plak ak ngn kwn2 leh gathering cmnie lagi...ngn lect2 yg sporting giler tahap gaban..mmg best r...

bila dengar madam mahany bg speech...sayu jer dgr..mahu tak nyer..lebih 5thn kami bersma ngn dia...byk benda lalui...pahit manis..masam masin..kelat..sumelah!
of course ak akan rindu sume nie........hurm.............

Thursday, November 19, 2009

Meniti hari yang xpasti........


rasanya...dah acap kali ak bercakap benda2 seumpama ni...benda nie..akan terus ak ckp dan terus bercakap selagi belum tiba waktunya...ttg perjalanan idup aku yang still xpasti...yup...sape2 pon sm...mane ade org yg tahu ape yg akan berlaku pada masa depannyer kan..so,anything happen..life must go on rite...pejam celik dh lebih setengah dekad ak kt bumi kelantan nie...dari xphm perkataan "skeleng" hingga dh boleh kecek klate..hahahahah! skit2 jer la...dari kurus hingga la makin "sihat"..he3..mcm2 la....byk benda yg ak blaja sepanjang bergelar guru pelatih nie...ilmu..pergaulan..pengurusan..(skema sket)...tapi sume untuk mengajar ak tuk jadi sorang manusia....pengalaman..mematangkan diri..tuk jadi seorang yang lebih rasional di masa depan...cuma berharap...ak dapt menempuh hari2 depan ak yang xpasti nie....dengan tabah...insyaallah...
d^_^b

Tuesday, November 10, 2009

Nape la Ko dtg....

ish3...apsal ko dtg...
xdenyer aku paggil ko kan..
mengganggu ketenteraman awam tul..
elok2 ak layan cter tup2 ko ade dpn mate..
dh la xbg salam..selamat la aku xde lemah jantung..
klu x...sape nak jwb?huhuhu...

adooyai2....
tgk!ape ko dh buat?
ko bukan jer kaco aku..ko kaco jugak housemate ak tuh..
xtdo die..asyik berperang jer ngn ko..
maunyer tak nyer dia guna penyapu..

dah3...
g blk umah ko..
xyah kaco ak lagi k...



Friday, November 6, 2009

Lame Betul!!!!

Place :: Lam bilik Kak Chik..
Time :: 10.26 pagi
Mood :: Tak tentu arah...


hurm..lama jugak rasa nyer ak dh xmerapu kt blog ni...korang pon tahu kan..ak ngn kwn2 sebelum nie tgh nazak menghadapi keje2 di saat akhir..he3..tp alhamdulillah...ak n kwn2 leh gak antr sume keje2 tu...congrats guys!!!

actually, ak kat kg nie...blk kejap..antar brg...yerla...dh nak abis kan..so, kena bwk blk brg skit2...parent aku maybe xjd dtg amek..kena blk nek bus..(sedih)..so xkan la nak angkut sume brg dlm bus kan..kena la bwk blk skit2... ade gak brg yg nk kena pos...moto ag..adooyai..bykplak nak kena guna duet..mane nak korek cmnie...huhuhuhu...

mlm nie dh nk blk klate...lusa dh mula kursus...nie satu ag..kompem bosan...xpikir ag cmner la aku nak lalui sume nie dlm 2mnggu nie...berbuih mulut cmnie...adus...tp nak wat cmner kan..benda dh wajib..terpaksa la kan...kang xleh kompem jwatan mati aku..he3...

ape2,pon...insyaallah...ak akn mula balk mengarot kat blog akue nie...so,sape2 yg free tahap gaban..rajin2 la visit blog ak deh...thanks jugak pada sape2 yg selalu komen tuh...
arigatogozaimashita!!
d^_^b