Saturday, September 19, 2009

Oh Tidak!!!!!

Actually, post kali nie ade kaitan sangkut paut ape yg aku ceritakan dlm blog aku sebelum nie…seperti yg sedia maklum (cm wat surat rasmi plak..hu3) akak aku br jer melahirkan baby..yup..mmg best…pada mula nya la..then…pastu 5 min kemudian..baru ak sedar…sape nak tlg mak aku wat persiapan raya thn nie???selalunyer akak aku yg akan wat kuih n siap2 ape yg ptt..tapi thn nie????Uwaaaaaaa…..nampak nyer ak terpaksa la mengambil alih tugas akak aku…tidak!!!! Tadi ak terpaksa tolong mak aku wat kuih raya…huhuhu..sebelum nie kalu setakat sapu kan kuning telur kat atas kuih bleh r..tapi kali nie aku kena uli..ak kena leperkan dow tu (ak xtahu istilah nyer ape)..wat kan bentuk…sapu kuning telur sehingga la membakar..huhuhu…adik aka de..tapi kejap jer..pastu menghilang…(siap ko kak chik!!)mak aku lak asyik dengan ketupat dia..then skrg ngn cucu dia plak..so,dh xamek endah sgt pasal raya kali..almaklumla cucu sulong..ape2 pon.td ak juz wat kuih Mazola jer(kuih kacang tu)..cukup..pastu ak suh adik aku sambung….sape yg dtg umah aku thn nie…kuih Mazola tu..aku la yg wat..he3…. d^_^b

*actually,xde la nak mengadu sgt.dah tggungjawb anak tuk tolong kan….he3…




13 comments:

  1. lee..selamat berhari raya..mohon maaf zahir dan batin..

    jgn lupa bawa kuih tu ke maktab..aku nak rasa gak..koh3..

    ReplyDelete
  2. bagus2...adli mmg anak yang baek...(dah puji ni duit raya xdak ke??)
    slamat hari raya..maaf zahir batin:)

    ReplyDelete
  3. jdik x kueh 2?
    nk rs gk
    poskn eh?
    camat haghi ghaye..
    (",)

    ReplyDelete
  4. huiyo..buat kueh tu..kueh ape? nak3!! hehe

    ReplyDelete
  5. uto : hahah!..klu xabis ak bwk ek..

    zuzu : thn nie dpt rm2 jer..huhuhu..

    ayman : jdlah! coz bhn2 mak yg wat..he3...

    iqa : kuih mazola..he3...

    selamat hari raya tuk sume

    ReplyDelete
  6. nmpak cam best.
    hee.
    nyum2.
    da abs lum?
    lau xabs agi,kte nk sket.
    :p

    ReplyDelete
  7. xmo ah.
    msti xbest ni.
    kan2?
    bap ade agi.
    hee.
    :p

    ReplyDelete
  8. xde nye...org sume berebut2 nak mkn tau..tp sy sembunyi..hahahah!

    ReplyDelete