Monday, September 14, 2009

BiLa Kaki Menjejak East Malaysia


adoyai...dh lame aku tak mentulis(salah tatabahasa,jgn tiru) kat blog aku nie...masa xmengizinkan...almaklumla...tahun akhir...sem akhir...mcm2 benda nak kena settle (kunun la..) rasenyer member2 ak dh de yg citer pasal trip kami ke sabah lastweek..erm...bg akue...quite interesting...even kami pegi time bulan pose (kes sbb tiket flight murah jer) alhamdullillah...sumer berjalan dgn lancar...tapi ade gak cm ape yg dirancang xdpt dilakukan oleh sbb2 tertentu...cam ak de post sebelum nie tmpt2 yg kami akan lawati...sume g kecuali pulau manukan (syg tul) ngn muzium sabah...tp kami add on ngn benda laen \..kami pegi mansopiad (btl kot ejaan) byk peristiwa2 dan juga aktiviti2 yg ak ngn kawn2 lakukan kat sabah,antaranyer :

-yg paling penting dpt menjalankan aktiviti math kat sekolah kebangsaan sembulan...best gak skolah nie...tapi ade ke ptt guru besar skolah nie ckp muke aku cm org sbah??xptt2..
- syurga tuk gadis2..wanita2..isteri2...ibu2...janda2...sbb pe? sbb byk gler barangan2 wanita yg dijual terutama..kerongsang..mutiara..kristal..sarosky..rantai...subang..mcm2 la...cm aku nie kdg2 rase naek pitam..yerla...g sini..kerongsang..g sane..rantai...g sinun kerongsang ag...huhuhu.. -1st time bercanopy walk (jgn tiru aksi ini..merojakkan bhasa) best gak..cume pendek jer..kejap dh abis... -buka pose awal...he3..kul 6.20 dh bukak.. -tgk wayang cter final destination 4 kat 1borneo... -menghabiskn mase berjam2 kt airport... -sempat menghabiskan novel Aa + Ba karya Hlavote..layan seh...(thanks to JC Online..pomot2...) byk gak benda yg aku dapt sepanjang trip nie...terutama ttg kehidupan masyarakat sbah yg berbilang kaum...seyes..len gler ...tmbahan plak ngn penduduk bukan warganegara cm filipina...mmg mencabar bagi seorang guru di sbah nie..salute r kat dorang!!!








7 comments:

  1. mantap2...adli
    mmg best sabah...
    teringin nak pi posting sana...

    ReplyDelete
  2. tahun depan insyaAllah hg kena pergi sana lagi..hehehe..ya Ampunnn..

    ReplyDelete
  3. zuzu : nnti isi borang posting jgn luper mintak sabah tau...he3..

    Uto : insyaallah...kena g sane...dan mu akan jd housemate aku..hahahah!

    ReplyDelete
  4. hahaha..addeee...kalau kena pun,arap2 sekolah sembulan je..yang naik bot 5 6 jam tu..bagi kat orang len je..zaid..mint ade..haha..

    ReplyDelete
  5. btl3....biar zain ngn min....sek ye bgs2...he3..

    ReplyDelete
  6. cik ayman nanti isi borang posting jgn lupe letak sabah k...best bagi yg suke cabaran...
    d^_^b

    ReplyDelete