Thursday, September 24, 2009

BaBy S0fea..

aku xkira walau apepon org nak ckp....ngada ker...koya ker...cewi geluk ker....ak xkisah..yg penting ak nak publish gak..hahahah! our new family again...dh kompem..akak n abg ipar aku letak name sofea azzahrah bt ibrahim...ye br jer kuar hospital...cause of yellow disease a.k.a penyakit kuning...thanks god..sume dh ok...rindu plak bila dh blk klate nih..huhuhuhu...



Saturday, September 19, 2009

Oh Tidak!!!!!

Actually, post kali nie ade kaitan sangkut paut ape yg aku ceritakan dlm blog aku sebelum nie…seperti yg sedia maklum (cm wat surat rasmi plak..hu3) akak aku br jer melahirkan baby..yup..mmg best…pada mula nya la..then…pastu 5 min kemudian..baru ak sedar…sape nak tlg mak aku wat persiapan raya thn nie???selalunyer akak aku yg akan wat kuih n siap2 ape yg ptt..tapi thn nie????Uwaaaaaaa…..nampak nyer ak terpaksa la mengambil alih tugas akak aku…tidak!!!! Tadi ak terpaksa tolong mak aku wat kuih raya…huhuhu..sebelum nie kalu setakat sapu kan kuning telur kat atas kuih bleh r..tapi kali nie aku kena uli..ak kena leperkan dow tu (ak xtahu istilah nyer ape)..wat kan bentuk…sapu kuning telur sehingga la membakar..huhuhu…adik aka de..tapi kejap jer..pastu menghilang…(siap ko kak chik!!)mak aku lak asyik dengan ketupat dia..then skrg ngn cucu dia plak..so,dh xamek endah sgt pasal raya kali..almaklumla cucu sulong..ape2 pon.td ak juz wat kuih Mazola jer(kuih kacang tu)..cukup..pastu ak suh adik aku sambung….sape yg dtg umah aku thn nie…kuih Mazola tu..aku la yg wat..he3…. d^_^b

*actually,xde la nak mengadu sgt.dah tggungjawb anak tuk tolong kan….he3…




Wednesday, September 16, 2009

SeSeorg MenunngguKu...

ak br jer smpai umah smalam...kali nie..laen sket...rase quite excited...coz selain famly .. ade seseorang yg sedang menanti kepulangan aku kat kg..cewah! ayat.....mengalahkan org bercinta..he3...tp betul la...mmg ade...ak mmg xsbr nak jumpe dia...n aku rase dia pon xsbr nak jumpe aku gak..pas hampir 6jam membuat taik mata di dlam bus...smpai la aku kat kedah..(ade sumting happen time smpai kedah..apis ngn fati..jgn cter kt org..tapi mak aku dh tercerita kat mat zaid.huhuhu..) smpai jer kt pekan sik..mak aku dtg amek...then bila smpai umah..terus cpt2 aku msuk...ak tgk ade seseorg sedang tggu aku..smpai tertdo..so cute...comey sgt...he3..."hye syg!!! pak lang dh blk!!! he3....anak buah aku...anak buah sulong akue...

actually,akak aku br jer selamat melahirkan seorang bayi pompuan..name blom di letak ag tapi dgr2 nak letak nama sofea az zahrah....masih dlm timbangan...comey...cm pak lang dia..he3...alhamdulillah...akak n baby dia sihat... sian tgk abg ipar aku ulang alik dr sik ke sg petani..yerla..dia mengajar kat sg petani...abis mengajar terus blk sik...




nampaknye raya kali nie bertmbah la ahli keluarga akue.... d^_^b



Monday, September 14, 2009

BiLa Kaki Menjejak East Malaysia


adoyai...dh lame aku tak mentulis(salah tatabahasa,jgn tiru) kat blog aku nie...masa xmengizinkan...almaklumla...tahun akhir...sem akhir...mcm2 benda nak kena settle (kunun la..) rasenyer member2 ak dh de yg citer pasal trip kami ke sabah lastweek..erm...bg akue...quite interesting...even kami pegi time bulan pose (kes sbb tiket flight murah jer) alhamdullillah...sumer berjalan dgn lancar...tapi ade gak cm ape yg dirancang xdpt dilakukan oleh sbb2 tertentu...cam ak de post sebelum nie tmpt2 yg kami akan lawati...sume g kecuali pulau manukan (syg tul) ngn muzium sabah...tp kami add on ngn benda laen \..kami pegi mansopiad (btl kot ejaan) byk peristiwa2 dan juga aktiviti2 yg ak ngn kawn2 lakukan kat sabah,antaranyer :

-yg paling penting dpt menjalankan aktiviti math kat sekolah kebangsaan sembulan...best gak skolah nie...tapi ade ke ptt guru besar skolah nie ckp muke aku cm org sbah??xptt2..
- syurga tuk gadis2..wanita2..isteri2...ibu2...janda2...sbb pe? sbb byk gler barangan2 wanita yg dijual terutama..kerongsang..mutiara..kristal..sarosky..rantai...subang..mcm2 la...cm aku nie kdg2 rase naek pitam..yerla...g sini..kerongsang..g sane..rantai...g sinun kerongsang ag...huhuhu.. -1st time bercanopy walk (jgn tiru aksi ini..merojakkan bhasa) best gak..cume pendek jer..kejap dh abis... -buka pose awal...he3..kul 6.20 dh bukak.. -tgk wayang cter final destination 4 kat 1borneo... -menghabiskn mase berjam2 kt airport... -sempat menghabiskan novel Aa + Ba karya Hlavote..layan seh...(thanks to JC Online..pomot2...) byk gak benda yg aku dapt sepanjang trip nie...terutama ttg kehidupan masyarakat sbah yg berbilang kaum...seyes..len gler ...tmbahan plak ngn penduduk bukan warganegara cm filipina...mmg mencabar bagi seorang guru di sbah nie..salute r kat dorang!!!








Sunday, September 13, 2009

BalikK Sudah.....

juz came back from sabah dis morning....
quite tired but i had enjoy my trip...
nanti ek ak cter...
he3...
SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT MENYAMBUT SYAWAL....

Monday, September 7, 2009

Sabah Bah......

I'm Going to Sabah From
9th September until 12th September


So excited!!


Will be Going To :

Pasar Filipina
Kundasang (Kinabalu park)
Conopy Walk ( Still in Kundasang)
Pekan Nabalu
Pasaraya One-Bornoe
SK SemBulan (dis is important)
Pulan Manukan (sound great!)
Muzium Sabah











Pasar Filipina


SK Sembulan



Pekan Nabalu


Pulau Manukan



Canopy Walk at Kinabalu Park,Kundasang


Friday, September 4, 2009

" Mane Pergi Sume Udang????"



2 3 hari lepas ak ngn housemates sempat g berbuka kat KFC
so,ape ag try menu br r... shrimps set combo (betul kot )
erm..bleh tahn la...aku nie bukan hantu udang sgt..
lagipon udang ye mak kecik bebenor..huhuhuhu
ape2 pon snack plate ttp dihati
d^_^b

Tuesday, September 1, 2009

Hospital Daerah SIk.....Kenangan Lagi..

Tibe2 jer aku cter pasal hospital sik..he3...mcmla terkenal...org len mane penah dgr pon...(xkisah pon) xde...cuti ritu tok a.k.a nenek aku masuk wad...ade problem jantung sket..(tapi xterukla..juz kena rehat kt hospital). so,sbg cucu yg bertanggungjwab ak ngn adik aku take turn jaga ye..he3...ak jaga siang...adik ak mlm...



so,yerla...jaga org kt wad..bukan ade pe2 sgt...pastu pose lak...klu x leh gak wat exercise mulut (ak expert) so,bila aku tgk tok aku tdo...ak saje kuar jalan2...dah lama aku xjalan2 area hospital nih...dh byk berubah...actually,dulu family ak stay kt flet hospital ni..smpai umur ak 8thn..so, banyak masa kecil ak abis kat kaw hospital nie la...tmpt ak maen2...tangkap belalang..curi ikan..kena usik antu kt surau smpai ak terpekik terlolong cm org gler..he3..mcm2 la...kira sempat la ak flashback zaman kanak2 aku...(tibe2 rase sayu..huhuhu)



ape2 pon...yg penting...tok a.k.a nenek ak dah sihat,..dh kuar hospital..alhamdulillah..
d^_^b