Saturday, August 29, 2009

MerDeka..Menggamit Kisah LaLu..

Sok dh 31hb...sok adalah hari merdeka....ya,merdeka...yg ke 52 (btl kan...kang silap malu) dan istimewanya kali nie...jatuh time bulan puasa kan...cmner la ek sambutan kali ni?eh,tahun nie sambutan peringkat kebangsaan wat kt ner ek?putrajaya ke? cmner la persiapan dorang time2 pose nie ek...jgn ade smpai xpose cukup la kan..he3...tibe2 tingat time mula2 masuk maktab...pastu kena g koir tuk smbutan merdeka yg wat kt kuantan tu..(koir...tp bukan nyanyi betul2 pon..)for those yg 1st intake rasenyer pegi...mcm2 kenangan yg berlaku kan..cm aku ngn sek2 maktab Kb nie..dtg lewat...he3..antara peristiwa2 yg berlaku...yg ak ingat la...

- jejak jer kaki kat sekolah Pekan dah dimarah oleh seorang hamba allah nie...bg sek2 kb la (sbb pe aku luper)
-sume maktb len tgk2 kt sek2 kb bila sek2 kb smpai..sume pakai baju same..dak2 len xdenyer pon..skempus!!!(xde kena mengena ngn satu blog tu ek)
- terpaksa bgn seawal 4pagi sbb event wat kat kuantan..tp stay kat pekan
-berebut rebut nak naek bus ber aircon time pegi n blk..he3..lawak2..
- terpaksa ak angkut beg merah aku kehulu dan hilir...bwk brg2 berharga coz kt tmpt kami stay byk jer kes kecurian..(siap ade org tumpang letak brg ag)
- time koir...gaya akan berubah tiap2 hari...huhuhu..ar ni wat len..sok dtg wat len plak...
-tingat gaya sorang lect pompuan.ngajar gaya ngn bersungguh-sungguh..yg tak leh luper tudung ye yg berlabuci tuh...fuh!cntek..he3..
-time hari sambutan..pakai baju yg ak rase keras gler..kain langsir pon elok ag...tapi colourful..hahah! (pakai time tu jer..pastu terlipat jer kt umah)
- time tu aku kurus ag..he3..kwn2 aku pon sm...hahahah!(xyah la aku sebut name2 dorang)



actually..byk ag kenangan2 kat sini...xdpt nk tulis sume...tapi bg sesape yg melalui pengalaman kt kuantan tu..sedar xsedar dh bertahun benda nie berlalu...means..kte dh semakin dewasa...seharusnyer kte semakin matang...semakin bijak membuat keputusan...tambahan plak..tak lama lagi kte akan berdepan dgn dunia sebenar dlm pendidikan..seeloknyer kte menpersiapkan diri kte dari segi fizikal dan mental...di bulan merdeka nie juga..kte sbgai bakal guru seharusnyer tahu ape erti kemerdekaan yg sebenar...sbg panduan dan pedoman kepada generasi akan dtg supaya mereka tidak terpesong dlm menghayati erti kemerdekaan ini...(skema tiba2)

4 comments:

  1. haha. yup. tak silap kita kena marah sb lambat. uhu.

    kenangan pakai baju tu. wawa.

    seluar korang bukan macam mamat bangla ke? erk. :P

    ReplyDelete
  2. salam...hihi...ingat2 sangat kes sambutan merdeka tuh...huh, kenangan pahit dan manis. de kena marah cam ije kate, nak solat pun merata riti, nak nek bas berebut...macam2. yang kelakar tu, baju masyaallah..xtau nak gambarkan cam pe. yang paling ingt, sluar dak laki warna ungu... kenangan tul

    ReplyDelete
  3. hg ingat lagi peristiwa2 semasa menyambut hari kebangsaan ye??aku dah lupa ingatan lebih dari separuh..tapi aku masih ingat sep2 kita kena marah..bukan nak cakap kasar la,tapi..pendek akai betol dia tu..bukan salah kita..isk2..sedey2...

    ReplyDelete
  4. ije : a'a..sbb lewat kan...bangla?hahah!mmg pon..xpakai dh sluar tu...simpan...he3..

    ain : ungu la cantek!!hahahahha!seram bila ingat blk...huhuhu

    uto : tula...smpai ati...turun2 bus jer terus kena!sbor jer la..

    ReplyDelete