Sunday, August 16, 2009

KisaH 7 Ekor Beruk..



bermula kisah di sebuah rumah bernombor PT1644..terdapat 7 makhluk tuhan di dalam nyer..hidup aman dan sentosa...namun kisah beruk dimulakan oleh 2 makhluk di dalam nyer (bob ngn naim)5 lagi belum mampu membela.hanya mampu meminjam dari kedua mereka sekiranya mereka tidak bermain -main dengan beruk belaan mereka...oleh sebab terpengaruh dgn 2makhluk td (bob ngn naim) maka seorang hamba Allah ini (sob) mengambil keputusan untuk membelanye jugak...lagi 4 penghuni hanya mampu melihat dari jauh....sayu....masa terus berlalu...hari berganti hari...seorang penghuni lagi tidak dpt menahan sabar..lalu selepas membuat meeting tergempar bersama keluarga..maka dia telah mengambil keputusan untuk mengikut jejak 3 lagi rakan nya..dengan membela beruk yg sgt istimewa(pis)...jadi ia telah bertambah kepada empat org...lagi 3penghuni hanya mampu mengigit jari.....namun oleh sebab fenomena membela beruk menjadi kegilaan remaja pada zaman sekarang...seorang demi seorang penghuni pt1644 mengambil keputusan yang agak drastik dengan memelihara beruk seperti penghuni2 yg laen..maka lengkaplah kisah 7 ekor beruk di sebuah rumah bernombor PT1644....Sekian...


p/s sebenarnya beruk yg diperkatakan di atas adalah berukband ataupun secara formal nyer disebut broadband

12 comments:

  1. bagus jugak korang beli beruk tu, sekurang2nya tak lah korang kesunyian. Klau boring2 tu korang leh guna beruk tu hantar blog kat ktrang huhu..
    p/s: ktrang tak guna beruk tp guna buaya (wireless)

    ReplyDelete
  2. takpa..memang style anak2 muda jelita seperti kita ni menggunakan beruk untuk terus maju..majulah beruk untuk negara..hoho..

    ReplyDelete
  3. Cutest : mak ai...lagi merbahaya klu guna buaya..huhuhuhu..

    uto:chaiyok2!!! hahahah!

    ReplyDelete
  4. La,igtkan beruk betul.tipah tertipu rupanya...

    ReplyDelete
  5. untuk info tambahan..slah sorg ahli PT1644 dh tukar beruk bru..beruk lama dia dh kna trade in sbb mkn bnyk..hahaha..skrg ni dia ada bruk yg kurus sket..(inspirasi kepada tuan beruk tu)

    p/s: nama tuan beruk tu terpaksa di rahsiakan..huhu

    ReplyDelete
  6. haha..beruk baru siapakah itu??dia takpe siput..dia tuan beruk kaya..banyak duit..leh tukar beruk dia bila2 masa..kita gak la guna beruk lama..gigi pun dah tercabut semuanya..

    p/s: kepada tuan beruk baru itu,moga2 beruk ko umor panjang..

    ReplyDelete
  7. Pak San Si Cekgu BerukAugust 17, 2009 at 9:15 PM

    sesungguhnya berkasih-kasihlah kamu dengan sesama makhluk kerana mereka adalah makhluk2 ciptaan allah...
    disini Pak San nk bagi nacihat ckit, skali-skala tu apa slhnya kal0 anda2 smua sipemilahara beruk mmbawa beruk2 anda p jalan kt kb mall sambil blanja beruk mkn2 KFC atau MCD..atau kal0 nk buatpahala lebiy ajaklah Pak San skali, Pak SAn sentiasa sentiasa dalam keadaan m'free'kan perut skrg ni......

    pssstt....jgn jt0h cinta ngan beruk sudey...

    Pak San is not Bapak Kepada Hassan...

    ReplyDelete
  8. aku pun trtipu ngan pe mende ntah tajuk...xkan beruk...kasarnya bahasa... konpius? bile lak budak2 PT 1644 bela beruk...rupanya broadband. dah de tuh, gunalah dengan cara yang betui noh

    ReplyDelete
  9. siputkunng: a'a,lupe plak kan...tkr br..xpe2 biarlah rahsia.he3..

    Pak San :: time kasih pak san..akan kami cube ikuti segala nasihat di ats..he3..

    ain :: baek cik ain!..he3...

    ReplyDelete
  10. semua pakat bela beruk coz dunia skg ujung jari..cik semut belom berpeluang g bela beruk..coz dah bela ular(cabel).hik3

    ReplyDelete
  11. oh..yeke..mcm2 ek skrg..beruk ade..buaya ade..ular pon ade..he3... d^_^b

    ReplyDelete