Wednesday, August 12, 2009

KaWaN.. d^_^b


Bila sebut jer pasal kwn,ape yg korang pikir?ape yg bermain di benak korang? For sure, sume org mesti ade kwn kan..susah la nak jupe org yg xde kwn lansung...at least parent pun bleh dianggap cm kwn dlm masa2 tertentu....

korang penah perhati or observe adik korang x?(pd yg ade adik la..) especially yg perempuan or korang sendiri dulu2..kalu adik aku..ak penah tgk dia punya buku autograph...kan slalu tulis biodata diri kan..ak perasan antara kriteria nya "kwn Baik", "kwn biasa"..dorang akan tulis r name kwn2 dorang..tu menunjukkan kwn antara org yg terpenting dlm idup..

mcm aku..mmg ade time aku suke dok sorang..i need privacy..suka jln sensorang..lepak sensorang..tapi xbermaksud ak xperlukan kwn..kwn tue penting..berkongsi susah senang kte..org ckp...bukan aku ckp la..org ckp..he3... "berkwn biar seribu"...betul..berkwn jgn pilih bulu sgt.. i mean jgn la sbb dia xcantek/hensem,xleh kwn ngn kte..sbb dia miskin,xleh kwn...bg aku tu dh melanggar prinsip dlm berkwn..dlm berkwn nie,ape yg penting bg akue la..kepercayaan and kejujuran..2 benda nie mmg penting..jgn jd hipokrit..bla kwn kte percaya yg kte bleh simpan rahsia dorang,kte mesti pegang..amanah..br bleh bertahan...pastu tolong menolong...penting jgk nie..tp sekadar yg mampu..jgn la smpai korban diri kte lak..

Cuma aku...ntahla..bg yg kenal akue..ak sure mesti korang perasan yg aku jrg cter masalah akue kt korang..he3..kdg2 korang bercerita bagai nak rak masalah korang kt aku..tp aku?haram...hahaha! hurm...mmg aku cmnie...susah nak cter prob kt org..xbyk korang tahu pasal masalah ak..bukan bermaksud aku xpercaya kan korang..Cuma...biarlah aku settle sendiri..selagi aku mampu,ak akan cuba..korang jgn risau..

Last but not least (cewah!), ape yg ak nak tekankan kt cnie...sbg peringatn tuk diri sendiri dan korang sume...frens are important..jgn kte jd "kwn mkn kwn"..jgn kte jd "duri dlm daging"..jgn kte jd "musuh dlm selimut"...korang kena ingat..once korang wat "pedajal" kwn korang..trust me, one day korang akan kena blk...betul! so,fikir2kan lah..

9 comments:

  1. human survival is based on friendship..
    tats all...
    lalala

    ReplyDelete
  2. Sahabat yg soleh/solehah:
    rupa paras bukan jadi bandingan,darjat n pangkat bukan soal pilihan, yang mulia di hati budi, asasnya Iman,neracanya TAQWA.

    ReplyDelete
  3. Yup!yg penting ati mau baek.. d^_^b

    ReplyDelete
  4. wah... pandainya hang berkata2, bermadah pujangga tapi memg betul... manusia memg perlukan kawan!

    ReplyDelete
  5. xde nyer..tu sume men tulis jer..tapi tu la kata hati...cewah!

    ReplyDelete
  6. hati dapat berkata2???hehe
    btw..betul tu ap yg kmu conteng2 d sini..
    Berkawan berjuta pun xpe..
    Jnji pndai2 lah jaga diri..kn..kn..hee2

    ReplyDelete
  7. ya...hati mmg dpt berkata-kata..secara simbolik..he3...btul2..

    ReplyDelete
  8. hehe..btol3x...
    kjujuran 2 pnting dlm bkawan...
    mtk jauh jmpa kwn yg leh tikam dr blakang..

    sakitnyer teramat..hu

    ReplyDelete