Tuesday, March 1, 2011

Maap...Bertukar ag...

Maaf di pohon Jari disusun,....Blog aku bertukar lagi...kalu masih ada yang sudi,,lawat2 la nnti..
www.mesintaipku.blogspot.com

Tuesday, December 28, 2010

Sunday, December 26, 2010

Sesi Soal Jawab Merapoo

001. Nama ::: mohd adli abu hanipah
002. Umur ::: 24 tahun (muda ag)

003. Famili anda memanggil anda sebagai::: Abg li, Deli,

004. Rakan-rakan memanggil anda:: adli,lee,ali

005. Nombor kegemaran::: 4

006. Adakah anda seorang pesimis atau optimis:: it depends

007. Orang paling anda cintai?:: Allah..Family..Kwn2...dan..

008. Adakah anda dalam perhubungan?:: single lagi ma…(single ke?hahah)

009. Pukul berapa sekarang:: 9.13malam

010. Apakah perasaan anda sekarang?:: Sedikit Seraboot...(hp ilang..huk3)
011. Perkara terakhir anda lakukan sebelum
menghadap komputer?:: Masok Bilik air...

012. Orang terakhir membuat anda menangis?:: erm...biarlah rahsia.eceh!he3..

013. Orang terakhir membuat anda tersenyum?:: Faiz..dh mu wat lawok..he3..
014. Mereka yang anda percayai?:: famili..kwn2 dan org yg bleh dipercyai

015. Mereka yang memberi anda nasihat?:: a LOT. Famili n frens

016. Buku terakhir anda baca?:: Pedegogi pendidikan (bc cover jer..bleh?)

017. Warna baju anda sekarang?:: hitam

018. Tempat kegemaran?:: depan laptop

019. Angelina Jolie atau Akma AF3?:: akma kot..

020. Adakah sesiapa mengacau anda?:: erm...xde kot..

021. Rambut pendek atau panjang?:: pendek lo…

022. Orang terakhir anda SMS & apakah SMS itu
berbunyi :: Razi a.k.a Aji "hope xlama la"

023. Exist or ACAB?:: Exist
024. Perasaan anda?:: Dah cam Downtown Cheras..bercmpur baur..

025. Perkara yang tak mahu anda kehilangan:: things that I have

026. Orang terakhir memberi komen kepada anda:: erm..faiz kot..
.
027. Pukul berapa anda tidur semalam?:: dkt kul 1pg rasanyer..
028. Orang paling pelik anda pernah temui?:: erm...sape ek...ntah la..
029. Pilih: Angel atau Baby?:: ? (xpehe)

030. Orang terakhir memberi anda SMS?:: Aji

031. Orang terakhir yang berada dalam fikiran
anda?:: hah! he3....

Saturday, December 25, 2010

Sikap Pemandu..



adoi....bagi aku xleh trime la....xtahu la korang cmner kan.....sejak menjawat jawatan sebagai pemandu sepenuh masa nie dah tentu bermcm2 karenah dan peel yg kite akan jumpe kat jalan raya nie kan....tambahan plak aku nie yg xla slalu sgt...tp ade la jugak memandu agak jauh (JOHO -KDH)

Bagi aku sendiri..ade dua benda yg aku agak kurang selesa a.k.a menyampah pada pemandu2 kte nie...

1st , kalu nak belok or masuk simpang "xpandai" nak bg signal...adoi..sakit dado den ha...bukan ape...antara mslh yg akan timbul :

1- in case kte nak kuar simpang...katakan time tu byk kete...if die bgl signal nak msok kte dh tahu n senang ler kte nak kuar dr simpang.tapi bile dorg xbg signal kte pikir dorg nak jaln2 terus..tup2 masok simpang..adoi!! bikin gue panas!! terpaksa tggu lagi sebb keta berjujuk di belakang nyer..
2-wat plak kte ikot blakang die...mau x tekejut sapi dibuat nyer kalu tetibe belok kan...kalu ke kiri ok lagi la...tp klu ke kanan?? xpsal2 makan tar...idok ler teman...
3-menimbulkan kemarahan pemandu yg laen sekiranya cube untuk msok atau menukar ke lorong laen...ni x..menonong jer msok...kte nie..klu mintak elok2(bg signal nak msok lorong) bg jugak la....tp xleh la slalu kan...setakat sebuah dua bleh la...lebeh nyer mintak kete laen plak ler..he3..

2nd plak time kat highway...sume org tau "ikot kiri kecuali memotong" kan...yerla....actually slh gak bwk melebihi had laju nie..(klu highway slalu 110km/h) tpi mostly nyer lebeh..(termasuk cek sama la noh) tapi yg aku xpuas hati dan limpa nie..bila time kete yg agak byk tak kire la lorong kiri dan kanan...ade plak makhluk tuhan xler paling xsexy nie siap bg lampu lagi kt lorong kanan ..konon nyer nk suh org pegi tepi...hello!! xnmpak ke kete ngah byk..bukan sajer2 aku bwk slow....kdg2 tu kancil jer wei...bukan eer ak nak perlekeh kancil tu...tp phm2 jer la...kancil tu kecik..kang melayang kang xpasal2...org len jugak yg merana klu "terbang hinggap" atas kete org len kan....hu3...in case ambulan ke bomba ke...bleh diterima la....kann....



Ape2 pon sbg pemandu kita spttynya ikot peraturan jalan raya...wat cm kite bwk kete time pegawai jpj duduk sebelah kte dgn muke seyes smbil isi borang...Ingat lah..pandu cermat jiwa hepi...sume org insyaallah selamat.....jgan ingat org tersyang sgt time bwk kete ..bhy klu mengelamun lebeh2....

Friday, December 24, 2010

HanCur Diri Ini


hurm....xdpt dibendung ag....xdpt ditahan ag...maaf dipohon...aku fikir aku mampu bertahan...Tapi?aku xmampu...sbgai manusia biasa...aku hanya mampu mencoba....dan teros mencoba....walaupun kekadang aku sering di telah tidak membuat apa2....marah?sedih?keciwa?ya....sbg manusia biasa...semua itu dirasa nya akue...semua itu ditelannya akue...mgkin bagimu...semua ini salahku..semua nie berpunca dariku....biarlah....biarkan aku dilihat tempang di matamu...biar cela dipandang sayu...namun ku harap sedar bukan semua daripada akue...bukan niat untuk menuduh segala..tapi sekadar mahu difikir waras...kita manusia biasa...kekadang buta xnampak apa yg dibuat diri....apa yg dilakukan lagi...hanya nampak apa yg di sajikan di depan mata...tanpa melihat diri sendiri yg lakukan semuanya....


Thursday, December 16, 2010

My sweet Mug



comel x? hahaha..biar la korang nak ckp ape pon..tp bagi aku mug nie comel dan ade kisah disebaliknyer...kire cm sweet memory gak r bg aku...nak tahu bape lame mug nie?leh tgk sendri kan kt gambar...thn 1997...dh lebeh seploh thn mug nie ade kt umah...aku ingat dh pecah or hilang..rupanyer masih ade..tp agak nazak dh la..he3...actually mug nie aku dapat mase darjah 5..time tu aku dpat maths tertggi kalu xsilap... kembang la jugak 2 3 hari..he3...cikgu aliza yg bg..erm..kt mane ek die ngaja skrg ek...hurm.....pe2 pon kena simpan mug nie....

aku bukan pengulas...




ak bukan pengulas sukan apatah lagi pengulas filem...tp terasa gatal nak mengulas gak..cuma jgn gelak ek...he3...ak nak ulas novel....tgk! kan ak dh ckp..jgn gelak...adooii....td time boring2..lepak bilik adik aku jap..then terpandang satu novel atas katil die...aku capai la..."coke and sundae"
erm..cm menarik...sbb tajuk die aneh skit..sbb tu ak baca....Bagi akue :

cter nyer nak ckp menarik..erm...xla sgt..tp aku suke sbb die berlatar belakangkan pasal study..kolej...ak mmg suke klu cter yg kait ngn kolej..kuliah...xtahu knape...kisah sorg minah namenye azyan yg suker giler minum coke n slalu gaduh tahap gaban peringkat ke 7 dengan sorg mamat name shakir yg hantu sundae...konon nye coke ngn sundae mmg xbleh dicampur skali la...dorg gaduh dr sek men smpai ke kolej tapi cm bese la..last2 benci tukar jd sayang...dlm cter nie azyan digambrkan sbg seorg pompuan yg sgt kuat dr segi mental dan fizikal..smpai leh belasah org..takot woo.....he3...apatah lagi si shakir dengan mulut leh thn laser..kire dorg bile jumpe mesti perang...dlm cter konflik bg aku xberat sgt..bese2 jer...just cter cmner dorg gaduh...then ade gak r insiden2 yg lucu...cume dekat last2 tu la ade konflik skit bile dorg dh bercinta tu...ak suke novel nie sbb ayat die xde bunga2..sume ayat2 sempoi jer...tu yg best..pe2 pon klu korang nak tau lebeh lanjut..bace sendiri la ek....



aku baca novel lagi???? Tidakkkkk!!!